Vantaan luontokoulu
Opi luonnosta luonnossa

Vantaan luontokoulun retket

Kevään 2023 yksittäisiin luontokoulupäiviin eli nk retkille voi ilmoittautua! Luontokoulupäivät ovat olleet hyvin suosittuja, joten kannattaa ilmoittautua pian. Luontokoulupäivien ja saturetkien kuvaukset ja ilmoittautuminen löytyvät linkistä Retkitiedote kevät 2023 
 
 

Satuteemaiset opetuspäivät päiväkotiryhmille ja alkuopetukselle

Huhti-toukokuussa ja elo-syyskuussa on tarjolla kausityöntekijän ohjaamia opetuspäiviä eli saturetkiä, joissa leikkien ja elämysten kautta tutustutaan metsäluontoon ja eläydytään metsän elämään. Saturetket tehdään yleensä Vantaan luontokoulun takana sijaitsevaan Ojangon metsään. Retket ovat maksuttomia vantaalaisille koulu- ja päiväkotiryhmille.

Retkistä ja luonto-opetuspäivistä lähetetään keväisin tiedote päiväkoteihin ja kouluihin. Lisätietoja myös kysymällä, katso yhteystiedot

Opetuspäivät koululuokille

Järjestämme lisäksi yksittäisiä opetuspäiviä koululaisryhmille kausityöntekijän ja tuntityöntekijöiden ohjaamina. Kohteina on ollut Sipoonkorvessa Storträskin suolampi, Kalkinpolttajanpolku tai pienemmille retkeläisille lyhyempi retki Högbergetin laelle. Retki on joskus tehty myös keväiselle merenrannalle. Reitit ja ohjelmavaihtoehdot laaditaan eri luokka-asteille sopiviksi ja eri kulkuvälineillä saavutettaviksi. Luontokoululta saatte retkille ohjaajan ja välineet.

Vantaan ympäristökeskuksen retket kouluille ja päiväkodeille

Myös Vantaan ympäristokeskuksen lähiluonto-oppaat järjestävät lähiluontoretkiä kouluille ja päiväkodeille keväällä ja syksyllä. Näistä voi kysyä suoraan ympäristökeskukselta ymparistosuunnittelu(at)vantaa.fi. Toimintaa järjestetään jälleen syksyllä 2022.

Kaupunkien kaikille avoimet retket

Vantaan kaupungin ympäristökeskus ja muut pääkaupunkiseudun ympäristökeskukset järjestävät luontoretkiä kevään, kesän ja syksyn aikana. Retkillä tutustutaan luontoon monipuolisesti. Aiheina ovat muun muassa muuttolinnut, kevään seuranta, kasvit, perhoset, lepakot, yrtit ja sienet.

Tiedot pääkaupunkiseudun retkistä löytyvät kaupunkien yhteisestä Retkikalenterista, joka julkaistaan huhtikuussa. Retkikalenteri löytyy mm. Vantaan ympäristökeskuksen sivulta, kirjoita oikean yläkulman hakukenttään Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri, jolla pitäisi löytyä. Retkikalenteria saa painettuna kirjastoista ja yhteispalvelupisteistä.

Hauskoja retkiä!

Scroll to Top