Vantaan luontokoulu
Opi luonnosta luonnossa

Vantaan luontokoulu

Vantaan luontokoulu on luonto-opetuskeskus, joka tarjoaa luonto-opetuksen ja ympäristökasvatuksen palveluita kouluille ja päiväkodeille.  Tavoitteena on edistää luontosuhteen muodotumista tarjoamalla kokemuksia, elämyksiä ja tietoa sekä tukea kasvua ympäristövastuulliseksi kansalaiseksi. Toimintamuotoina ovat mm. kummiluokkatoiminta, yksittäiset luontokoulupäivät koulu- ja päiväkotiryhmille sekä kurssit kasvattajille.

Luontokoulun sijainti Itä-Vantaalla Sotungin perinnemaisemassa Sipoonkorven kansallispuiston läheisyydessä on oivallinen. Kotipesänä toimii Sotungin vanha kyläkoulu vuodelta 1905, joka on kunnostettu luontokoulukäyttöön osin talkootyönä. Luontokoulun perustaja ja ylläpitäjä on Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys ry. Toimintaa rahoittaa Vantaan kaupunki. Vantaan luontokoulu on toiminut vuodesta 1991 ja on maailman vanhin suomenkielinen luontokoulu.

Suomessa toimii kaikkiaan noin kolmekymmentä luonto- ja ympäristökoulua, joissa vierailee 100 000 kävijää vuosittain. Lisää tietoa yhteistyöverkostosta (LYKE) löytyy osoitteesta www.luontokoulut.fi

Scroll to Top