Vantaan luontokoulu
Opi luonnosta luonnossa

Vantaan luontokoulun kurssit

Kurssimme on suunnattu opettajille ja varhaiskasvattajille sekä muille lasten ja nuorten kanssa toimiville. Kursseille ovat tervetulleita myös muut aiheesta kiinnostuneet. Kurssit ovat kaikille avoimia kuntarajoista riippumatta ja useimmat niistä ovat maksuttomia. Kurssejamme tukee Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Visio.

Kurssien tavoitteena on tukea koulujen ja varhaiskasvatuksen ympäristökasvatustyötä. Kursseilla saat ideoita, innostusta ja vertaistukea työhön sekä taitoja toimia luonnossa lasten ja nuorten kanssa. Monilla kursseilla aiheita käsitellään ilmiölähtöisesti ja monialaisesti ja ne auttavat  opetussuunnitelman jalkauttamisessa käytännön tasolle. Monet kurssit sopivat opettajien veso -koulutuksiksi ja niiltä saa halutessaan todistuksen.

Pääkaupunkiseudun luontokoulujen kurssiesite

Pääkaupunkiseudun luontokoulujen ja muiden ympäristökasvattajien yhteinen kurssiesite 2022-2023 on julkaistu.

Tarjolla on runsaasti laadukkaita kursseja. Ilmoittaumisohjeet esitteessä.on julkaistu

Pääkaupunkiseudun kurssiesitteen saavutettavan version saat tästä

Tilauskurssit

Järjestämme kursseja myös tilauksesta, esim.  luontoaiheisia koulutuksia koko päiväkodin tai koulun henkilöstölle viehättävässä ympäristössä. Kurssien sisällöt ovat monialaisia, menetelmät toiminnallisia ja niiltä saa käytännön apua opetussuunnitelman toteuttamiseen luokkahuoneen ulkopuolella. Osallistujat voivat esittää toiveita kurssien aiheista tai painotuksista.  Kurssit ovat olleet pidettyjä, kysy rohkeasti lisää!

Scroll to Top