Vantaan luontokoulu
Opi luonnosta luonnossa

Vantaan luontokoulun kurssit

Kurssimme on suunnattu opettajille ja varhaiskasvattajille sekä muille lasten ja nuorten kanssa toimiville. Kursseille ovat tervetulleita myös muut aiheesta kiinnostuneet. Kurssit ovat kaikille avoimia kuntarajoista riippumatta ja useimmat niistä ovat maksuttomia. Kurssejamme tukee Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Visio.

Kurssien tavoitteena on tukea koulujen ja varhaiskasvatuksen ympäristökasvatustyötä. Kursseilla saat ideoita, innostusta ja vertaistukea työhön sekä taitoja toimia luonnossa lasten ja nuorten kanssa. Monilla kursseilla aiheita käsitellään ilmiölähtöisesti ja monialaisesti ja ne auttavat uuden opetussuunnitelman käyttöön ottamista. Monet kurssit sopivat opettajien veso -koulutuksiksi.

Ihan pihalla -ulkomatikkakurssi ma 5.9. klo 15-18

Alkuopetuksen matikan sisällöistä lähes kaikki soveltuvat ulkona oppimiseen. Toiminnallisessa lähikoulutuksessa pääset pelaamaan, leikkimään ja kokeilemaan harjoituksia, joiden ohjeet löytyvät keväällä 2022 ilmestyneestä Ihan pihalla – matematiikkaa ulkona -kirjasta. Kouluttajana luokanopettaja, ympäristökasvattaja Laura Merenvainio, joka on toinen Ihan pihalla –ulkomatikkakirjan tekijöistä. Kurssi on maksuton, kahvitarjoilu.

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudun luontokoulujen kurssiesite

Pääkaupunkiseudun luontokoulujen ja muiden ympäristökasvattajien yhteinen kurssiesite 2021-2022 on julkaistu! 

Tarjolla on runsaasti laadukkaita kursseja. Ilmoittaumisohjeet esitteessä.

Pääkaupunkiseudun kurssiesitteen saavutettavan version saat tästä

Scroll to Top