Vantaan luontokoulu
Opi luonnosta luonnossa

Vantaan luontokoulun kurssit

Kurssimme on suunnattu opettajille ja varhaiskasvattajille sekä muille lasten ja nuorten kanssa toimiville. Kursseille ovat tervetulleita myös muut aiheesta kiinnostuneet. Kurssit ovat kaikille avoimia kuntarajoista riippumatta ja useimmat niistä ovat maksuttomia. Kurssejamme tukee Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Visio.

Kurssien tavoitteena on tukea koulujen ja varhaiskasvatuksen ympäristökasvatustyötä. Kursseilla saat ideoita, innostusta ja vertaistukea työhön sekä taitoja toimia luonnossa lasten ja nuorten kanssa. Monilla kursseilla aiheita käsitellään ilmiölähtöisesti ja monialaisesti ja ne auttavat uuden opetussuunnitelman käyttöön ottamista. Monet kurssit sopivat opettajien veso -koulutuksiksi.

Ympäristötunteet

Ti 22.3.2022 klo 15-17.30
Kurssilla pohditaan ympäristöasioiden herättämiä tunteita ja opitaan keinoja käsitellä niitä lasten ja nuorten kanssa.

Lue lisää »

Ilmiöpohjainen oppiminen metsässä (Case Forest)

La 26.3. 2022 ja ti 26.4.2022 (Huom! Kurssi siirtyi syksyltä 2021)
Kurssilla perehdytään design –suuntautuneeseen pedagogiikkaan, motivoivaan ja innostavaan oppimismenetelmään, joka perustuu lasten ja nuorten osallistamiseen ja heidän omiin kysymyksiinsä. Oppimisprosessi etenee ohjatusti yhdessä tutkien, pohtien ja ihmetellen. Menetelmä haastaa perinteisen, ns. opettajalähtöisen oppimisen.

Lue lisää »

Äidinkieltä ja kieltenopetusta ulkona

Ma 25.4.2022 klo 15-18
(Huom! Muuttunut ajankohta)
Kurssilla tutustutaan erilaisiin menetelmiin, joiden avulla kieltenopetusta voi siirtää ulos luokkahuoneesta. Tehtäviä voi käyttää oppitunnin mittaisina kokonaisuuksina tai yksittäisinä harjoitteina muun äidinkielen opetuksen lomassa. Luvassa tavanomaisen äidinkielentunnin sijaan toiminnallista ja innostavaa opetusta!

Lue lisää »

Pääkaupunkiseudun luontokoulujen kurssiesite

Pääkaupunkiseudun luontokoulujen ja muiden ympäristökasvattajien yhteinen kurssiesite 2021-2022 on julkaistu! 

Tarjolla on runsaasti laadukkaita kursseja. Ilmoittaumisohjeet esitteessä.

Pääkaupunkiseudun kurssiesitteen saavutettavan version saat tästä

Scroll to Top