Vihreä lippu-ohjelma

Vantaan Luontokoulu toimii Vihreä lippu -ohjelman alueellisena edistäjänä tarjoten koulutusta kiinnostuneille ja tukea ohjelmaan osallistuville. Järjestämme myös yhteisyössä muiden pääkaupunkiseudun edistäjien kanssa vertaistapaamisia ohjelmaan osallistuville kouluille ja päiväkodeille. Kysy meiltä lisää Vihreästä lipusta!

Vihreä lippu on Suomen suurin kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti. Vihreä lippu -ohjelma helpottaa opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteiden täyttämistä. Kestävien elämäntapojen opettelu, osallisuus ja vaikuttamiseen kasvattaminen ovat Vihreässä lipussa yhdessä paketissa. Ohjelma tukee myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, joiden mukaan kaikkien tulee saada kestävän kehityksen edistämiseen tarvittavat tiedot ja taidot koulutuksen kautta. Ohjelma tarjoaa kouluille valmiin toimintamallin, asiantuntijoiden tuen sekä kattavat materiaalit merkittävimmistä ympäristökysymyksistä, mm. ilmastonmuutoksesta, luonnon monimuotoisuudesta ja kestävästä kuluttamisesta.  Ohjelma soveltuu yhtä hyvin pienille kuin suurille yksiköille, päiväkodeille kuin ammatillisille oppilaitoksille, vasta-alkajille kuin konkareillekin.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools -ohjelmaa, joka on maailman laajin kestävän kehityksen kouluverkosto. Mukana on tällä hetkellä 68 maata ja 20 miljoonaa lasta ja nuorta. YK:n ympäristöohjelma UNEP suosittelee Vihreää lippua. Suomessa Vihreä lippu -ohjelmaa ylläpitää FEE Suomi (ent. nimi Suomen ympäristökasvatuksen seura).

Tutustu Vihreästä lipusta kertoviin uusiin videoihin

Vihreä lippu -ohjelma päiväkodissa, lyhyt esittely (kesto 1,5 min)

Vihreä lippu -toimintamallista päiväkodissa tarkemmin (kesto 7 min)

Tapahtumia ja ajankohtaisia Vihreä lippu -asioita

Tuoreimmat tapahtumat löytyvät täältä: Vihreä lippu ajankohtaiset tapahtumat kevät 2022

Tässä poimintoja:

Ympäristöraati – miten innostaa lapsia ja nuoria siihen?
Ajankohta: ti 22.3. klo 15-16 teamsissa

Oletko pohtinut, miten löytää uusia jäseniä ympäristöraatiin? Tai miten ylläpitää innostusta raatitoiminnassa? Tule juttelemaan aiheesta ja vaihtamaan ideoita yhdessä muiden opettajien ja kasvattajien kanssa! Tapaaminen järjestetään osallistujien toiveesta.

Webinaari kiertotaloudesta ja ympäristökasvatuksesta
Ajankohta 29.3. klo 14-15.30 etänä