Vihreä lippu-ohjelma

Vantaan Luontokoulu toimii Vihreä lippu -ohjelman alueellisena edistäjänä tarjoten koulutusta kiinnostuneille ja tukea ohjelmaan osallistuville. Järjestämme myös yhteisyössä muiden pääkaupunkiseudun edistäjien kanssa vertaistapaamisia ohjelmaan osallistuville kouluille ja päiväkodeille. Kysy meiltä lisää Vihreästä lipusta!

Vihreä lippu on Suomen suurin kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti. Vihreä lippu -ohjelma helpottaa opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteiden täyttämistä. Kestävien elämäntapojen opettelu, osallisuus ja vaikuttamiseen kasvattaminen ovat Vihreässä lipussa yhdessä paketissa. Ohjelma tukee myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, joiden mukaan kaikkien tulee saada kestävän kehityksen edistämiseen tarvittavat tiedot ja taidot koulutuksen kautta. Ohjelma tarjoaa kouluille valmiin toimintamallin, asiantuntijoiden tuen sekä kattavat materiaalit merkittävimmistä ympäristökysymyksistä, mm. ilmastonmuutoksesta, luonnon monimuotoisuudesta ja kestävästä kuluttamisesta.  Ohjelma soveltuu yhtä hyvin pienille kuin suurille yksiköille, päiväkodeille kuin ammatillisille oppilaitoksille, vasta-alkajille kuin konkareillekin.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools -ohjelmaa, joka on maailman laajin kestävän kehityksen kouluverkosto. Mukana on tällä hetkellä 68 maata ja 20 miljoonaa lasta ja nuorta. YK:n ympäristöohjelma UNEP suosittelee Vihreää lippua. Suomessa Vihreä lippu -ohjelmaa ylläpitää FEE Suomi (ent. nimi Suomen ympäristökasvatuksen seura).

Tutustu Vihreästä lipusta kertoviin  videoihin

Vihreä lippu -ohjelma päiväkodissa, lyhyt esittely (kesto 1,5 min)

Vihreä lippu -toimintamallista päiväkodissa tarkemmin (kesto 7 min)

Tapahtumia ja ajankohtaisia Vihreä lippu -asioita

Tuoreimmat tapahtumat löytyvät täältä: https://vihrealippu.fi/tapahtumat/

Tässä poimintoja:

Vihreä lippu raatitapaaminen pe 19.4.2024

Klo 9-13 (alustava)
Paikka: Villa Elfvik, Espoo

Perinteinen raatitapaaminen järjestetään pääkaupunkiseudun Vihreä lippu -koulujen oppilasraadeissa toimiville oppilaille. Kouluille lähetetään kutsut, josta ilmenee tarkempi ohjelma, ohjelmatietodot päivittyvät myös tälle sivulle suunnittelun edetessä. Laita päivämäärä jo kalenteriin!

Tapaamisen järjestävät pääkaupunkiseudun luonto- ja ympäristökoulut, jotka toimivat Vihreän lipun alueellisina edistäjinä. Lämpimästi tervetuloa!

Muita tärkeitä  päivämääriä

Toimintasuunnitelmien palautuspäivä 15.10.(syksyllä aloitetut projektit) tai 15.3. (alkuvuodesta aloitetut projektit)
Raporttien palautuspäivä 15.11. tai 15.4.