Vihreä lippu-ohjelma

Vantaan Luontokoulu toimii Vihreä lippu -ohjelman alueellisena edistäjänä tarjoten koulutusta kiinnostuneille ja tukea ohjelmaan osallistuville. Järjestämme myös yhteisyössä muiden pääkaupunkiseudun edistäjien kanssa vertaistapaamisia ohjelmaan osallistuville kouluille ja päiväkodeille. Kysy meiltä lisää Vihreästä lipusta!

 Vihreä lippu on Suomen suurin kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti. Vihreä lippu -ohjelma helpottaa opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteiden täyttämistä. Kestävien elämäntapojen opettelu, osallisuus ja vaikuttamiseen kasvattaminen ovat Vihreässä lipussa yhdessä paketissa. Ohjelma tukee myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, joiden mukaan kaikkien tulee saada kestävän kehityksen edistämiseen tarvittavat tiedot ja taidot koulutuksen kautta. Ohjelma tarjoaa kouluille valmiin toimintamallin, asiantuntijoiden tuen sekä kattavat materiaalit merkittävimmistä ympäristökysymyksistä, mm. ilmastonmuutoksesta, luonnon monimuotoisuudesta ja kestävästä kuluttamisesta.  Ohjelma soveltuu yhtä hyvin pienille kuin suurille yksiköille, päiväkodeille kuin ammatillisille oppilaitoksille, vasta-alkajille kuin konkareillekin.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools -ohjelmaa, joka on maailman laajin kestävän kehityksen kouluverkosto. Mukana on tällä hetkellä 68 maata ja 20 miljoonaa lasta ja nuorta. YK:n ympäristöohjelma UNEP suosittelee Vihreää lippua. Suomessa Vihreä lippu -ohjelmaa ylläpitää FEE Suomi (ent. nimi Suomen ympäristökasvatuksen seura).

Tutustu Vihreästä lipusta kertoviin uusiin videoihin

Vihreä lippu -ohjelma päiväkodissa, lyhyt esittely (kesto 1,5 min)

Vihreä lippu -toimintamallista päiväkodissa tarkemmin (kesto 7 min)

Tapahtumia ja ajankohtaisia Vihreä lippu -asioita

Tuoreimmat tapahtumat löytyvät täältä: https://vihrealippu.fi/tapahtumat/ 

Tässä poimintoja:

Vertaistukea ja virkistystä- Vihreä lippu kokemustenvaihtotilaisuus ti 11.10. klo 15-18

Perinteisessä syksyn Vihreä lippu -tapaamisessa pääset jakamaan kokemuksia muiden ohjelmaan osallistuvien kanssa. Saat vinkkejä innostavaan toimintaan ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Tänä vuonna tapaamme Lasten kulttuurikeskus Aurorassa, ihastuttavassa kartanomaisemassa Espoon Järvenperässä. Pääsemme tutustumaan Auroran toimintaan ja pohtimaan yhdessä, miten lasten kulttuurikeskus voi tukea kouluja ja varhaiskasvatusta kestävän kehityksen kasvatuksessa. Ohjelmassa on myös pieni taidetyöpaja.

Ilmoittaudu mukaan 9.10. mennessä

Tapaamisen järjestävät pääkaupunkiseudun luonto- ja ympäristökoulut, jotka toimivat Vihreän lipun alueellisina edistäjinä.

Vihreän lipun esittelytilaisuudet (Teams)

ti 20.9. (suomeksi)
ma 10.10. (suomeksi) tai
ke 12.10. (på svenska) klo 15-16.

Tilaisuuksissa esitellään Vihreä lippu toimintamalli. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille Vihreästä lipusta kiinnostuneille. Voit osallistua kätevästi etänä paikasta riippumatta.

Vihreän lipun perehdytystilaisuudet (Teams)

Ruotsiksi ti 30.8 klo 15 
Suomeksi ke 31.8. klo 15 

Perehdytystilaisuudet on tarkoitettu Vihreään lippuun mukaan ilmoittautuneille. Perehdytystilaisuudessa saat lisätietoa ohjelmasta, sertifikaatista ja projektin toteuttamisesta. Perehdytyksessä kuullaan myös innostavia esimerkkejä Vihreä lippu -toiminnasta.

Tilaisuudessa on aikaa myös kysymyksille, voit halutessasi lähettää kysymyksiä jo etukäteen vihrealippu@feesuomi.fi. 

Lisätietoja tapahtumista ja ilmoittautumiset 

Muita tärkeitä syksyn päivämääriä

Toimintasuunnitelmien palautuspäivä 15.10.
Raporttien palautuspäivä 15.11.

Scroll to Top