Vihreä lippu-ohjelma

Vantaan Luontokoulu toimii Vihreä lippu -ohjelman alueellisena edistäjänä tarjoten koulutusta kiinnostuneille ja tukea ohjelmaan osallistuville. Järjestämme myös yhteisyössä muiden pääkaupunkiseudun edistäjien kanssa vertaistapaamisia ohjelmaan osallistuville kouluille ja päiväkodeille. Kysy meiltä lisää Vihreästä lipusta!

Vihreä lippu on päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten kestävän kehityksen ohjelma. Ohjelmassa yhdistyvät ympäristökuormituksen vähentäminen, kestävän kehityksen kasvatus ja lasten ja nuorten osallisuus. Ohjelma soveltuu yhtä hyvin pienille kuin suurille yksiköille, päiväkodeille kuin ammatillisille oppilaitoksille, vasta-alkajille kuin konkareillekin.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools -ohjelmaa. YK:n ympäristöohjelma UNEP suosittelee Vihreää lippua. Suomessa Vihreä lippu -ohjelmaa ylläpitää FEE Suomi (ent. nimi Suomen ympäristökasvatuksen seura).