Luontokoulussa opitaan luonnosta luonnossa
Vanda naturskola
I naturskolan lär man sig om naturen i naturen

Kummiluokkahaku lukuvuodeksi 2022-2023 on alkanut!

Luontokoulun kummiluokkahaku lukuvuodeksi 2022-2023 on käynnissä! Hakea voivat kaikki vantaalaiset ala- ja yläkoulun luokat sekä esiopetusryhmät (6-vuotiaista alkaen).

Hakemuslomake 2022-2023 Huom! Jos lomakkeen täyttämisessä ilmenee ongelmia, niin ilmoitathan siitä meille, kiitos!

Luontokoulun kummiluokat saavat lukuvuoden aikana neljä elämyksellistä luontokoulupäivää. Luontokoulupäivien aikana opitaan luonnosta luonnossa liikkumalla, havainnoimalla, tutkimalla, leikkimällä ja aistimalla. Opetuksen sisällöt ovat eheyttäviä ja monialaisia ja menetelmät toiminnallisia. Kummiluokaksi voivat hakea kaikki vantaalaiset alakoulu-, yläkoulu- ja esiopetusryhmät.

Opettajalle kummiluokkavuosi tarjoaa mahdollisuuden täydennyskoulutukseen ja omien oppilaiden havainnointiin sekä rohkaisee lähtemään ulos opettamaan. Lukuvuoden aikana järjestetään 3-4 opettajien koulutustapaamista, jossa luontokoulupäivien sisältöjä ja käytäntöjä käydään läpi ja vaihdetaan ideoita ja kokemuksia toisten kummiopettajien kanssa. Opettajajien koulutustapaamisia on myös käytetty veso-koulutuksiin. Opettajat voivat hakea mukaan toimintaan myös opettajaparin kanssa, esim. rinnakkaisluokat samana vuonna. Opettajaparista on usein tukea ja ideointiapua kummivuoden aikana ja sen jälkeenkin.

Luontokoulupäivä kestää 3-4 tuntia. Opetus tapahtuu lähtökohtaisesti luontokoululla ja sen lähiympäristössä Sotungissa. Luontokoululle pääsee myös julkisella liikenteellä, esim. bussi 736 kulkee  Tikkurilan ja  Koillis-Vantaan väliä luontokoulun läheltä. Toiminnassa huomioidaan mahdolliset koronarajoitukset ja ohjeet ja tarvittaessa toimintaa mukautetaan niihin sopivaksi.

Opetuskielet ovat suomi ja ruotsi. Opetusta on mahdollista saada myös osittain englanniksi. Mainitse kielitoiveet hakemuksessa.

Kummiluokkatoiminta on maksutonta!

Hakuaika lukuvuodelle 2022-2023 päättyy ma 22.8.!

Hakemuslomake

Fadderklassverksamhet på svenska