Luontokoulussa opitaan luonnosta luonnossa
Vanda naturskola
I naturskolan lär man sig om naturen i naturen

Kummiluokkahaku lukuvuodelle 2024-2025 on avattu!

Luontokoulun kummiluokkahaku lukuvuodeksi 2023-2024 on vielä käynnissä! Hakea voivat kaikki vantaalaiset ala- ja yläkoulun luokat sekä esiopetusryhmät (6-vuotiaiden ryhmät).

Luontokoulun kummiluokat saavat lukuvuoden aikana neljä elämyksellistä luontokoulupäivää. Luontokoulupäivien aikana opitaan luonnosta luonnossa liikkumalla, havainnoimalla, tutkimalla, leikkimällä ja aistimalla. Opetuksen sisällöt ovat eheyttäviä ja monialaisia ja menetelmät toiminnallisia. Kummiluokaksi voivat hakea kaikki vantaalaiset alakoulu-, yläkoulu- ja esiopetusryhmät.

Opettajalle kummiluokkavuosi tarjoaa mahdollisuuden täydennyskoulutukseen ja omien oppilaiden havainnointiin sekä rohkaisee lähtemään ulos opettamaan. Lukuvuoden aikana järjestetään 3-4 opettajien koulutustapaamista, jossa luontokoulupäivien sisältöjä ja käytäntöjä käydään läpi ja vaihdetaan ideoita ja kokemuksia toisten kummiopettajien kanssa. Opettajien koulutustapaamisia on myös käytetty veso-koulutuksiin. Opettajat voivat hakea mukaan toimintaan myös opettajaparin kanssa, esim. rinnakkaisluokat samana vuonna. Opettajaparista on usein tukea ja ideointiapua kummivuoden aikana ja sen jälkeenkin.

Opetus tapahtuu lähtökohtaisesti luontokoululla ja sen lähiympäristössä Sotungissa ellei toisin sovita. Luontokoululle pääsee julkisella liikenteellä, esim. Tikkurilasta ja Korsosta kulkee bussilinja luontokoululle.

Opetuskielet ovat suomi ja ruotsi. Opetusta on mahdollista saada myös osittain englanniksi. Mainitse kielitoiveet hakemuksessa.

Kummiluokkatoiminta on maksutonta!

Hakuaikaa lukuvuodelle 2024-2025 on ma 19.8. asti!

Hakemuslomake 2024-2025  Huom! Jos lomakkeen avaamisessa tai täyttämisessä ilmenee ongelmia, niin ilmoitathan siitä meille, kiitos!