Vantaan Luontokoulu on Suomen Luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistyksen ylläpitämä
luonto-opetuskeskus, joka

• antaa kummiluokkaluokkaopetusta vantaalaisille kouluille ja päiväkodeille.
  • järjestää keväällä ja alkusyksyllä luontokoulupäiviä ja saturetkiä kouluille ja päiväkodeille.
  • järjestää luonto- ja ympäristökasvatusaiheisia kursseja opettajille ja kasvattajille tukemaan koulujen ja
    päiväkotien ympäristökasvatustyötä. Kursseille ovat tervetulleita myös muut aiheesta kiinnostuneet.

Kummiluokkatoimintaan on haku Vantaan kouluille ja päiväkodeille toukokuusta elokuulle, ks kohta toimintamuodot.
Yksittäisiin luontokoulupäiviin eli nk. retkille voi ilmoittautua keväisin. Kouluille ja päiväkodeille lähetetään myös tiedote
aiheesta. Kursseille voi ilmoittautua koko lukuvuoden.

Ajankohtaista 2019

* Kummiluokkahaku lukuvuodeksi 2019-2020 on jälleen käynnissä! Hakea voivat vantaalaiset ala- ja yläkoulun luokat sekä esiopetusryhmät.
Hakulomake ja lisätietoja löytyy täältä

*Alkusyksyn saturetkille ja luontokoulupäiviin voi ilmoittautua sähköpostitse ma 13.5. alkaen! Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoja

* Pääkaupunkiseudun ensi lukuvuoden kurssien ennakkotiedote  on julkaistu, käy kurkkaamassa tulevaa kurssitarjontaa!

* Kevätlukukauden 2019
kursseille ehtii vielä ilmoittautua! Kursseilta saat ideoita ja innostusta työhön ja ne tukevat opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmaa. Tervetuloa! Pääkaupunkiseudun luonto- ja ympäristökoulujen kurssit löytyvät täältä.

*  Veeran vesiretki  - opetusmateriaalia voi jo varata tulevalle syksylle, vaikka Veeran kevään kalenteri on jo kovin täynnä!  Materiaali
on suunnattu n. 5-8 -vuotiaille ja sen voi lainata luontokoululta. Materiaalin avulla varhaiskasvattajat ja opettajat voivat itse ohjata retken
lähivesien äärelle ja se sisältää myös tutkimusvälineet.

* Koko perheen luontokoulusunnuntait ja muita tapahtumia. Tapahtumat järjestää SLL Vantaan yhdistys ry vapaaehtoisvoimin. Seuraavana tapahtumana linnunpönttö- ja hyönteishotellitalkoot su 28.4. Vantaan luontokoululla.

* Kummiluokkahaku  lukuvuodelle 2019-2020 käynnistyy toukokuussa 2019.