Opetuspäivät luonnossa

Haku luontokoulun kummiluokaksi, jolloin luokka tai päiväkotiryhmällä on neljä opetuspäivää, on keväällä ja alkusyksyllä, ks toimintamuodot. Haku Vantaan luontokoulun yksittäsiin opetuspäiviin on keväällä, keväisin lähetetään tiedote päiväkoteihin ja kouluihin. Kiinnostusta voi ilmoittaa sähköpostitse aiemmin. Retket ovat maksuttomia vantaalaisille päiväkotiryhmille ja koululuokille. Retket täyttyvät keväällä yleensä nopeasti. Kevään 2017 retkitiedote. Syksyn retket täyttyivät jälleen suurimmaksi osaksi keväällä ilman retkeä jääneistä. Mikäli ylimääräisiä päiviä jää tai tulee peruutuksia, tiedotamme niistä etusivulla.

Vantaan luontokoulun satuteemaiset opetuspäivät päiväkotiryhmille ja alkuopetukselle

Keväällä ja elokuussa on tarjolla kausityöntekijän opastamia opetuspäiviä eli saturetkiä, joissa leikkien ja elämysten kautta tutustutaan metsäluontoon ja eläydytään metsän elämään. Saturetket tehdään yleensä Vantaan luontokoulun takana sijaitsevaan Ojangon metsään.

Vantaan luontokoulun opetuspäivät koululuokille

Vantaan luontokoulu järjestää opetuspäiviä koululaisryhmille kausityöntekijän ja tuntityöntekijöiden opastamana. Eka-tokaluokkalaiset voivat osallistua saturetkille, ks yllä. Toisesta luokasta alkaen on tehty retkiä Storträsk-lammelle ja kolmannesta eteenpäin kierretty Kalkkiruukin luontopolkua. Myös Kallviikkiin meren rantaan on tehty retkiä. Luontokoululta saa retkille oppaan ja välineet. Luontokoulu, Storträsk ja Kalkkiruukin luontopolku ovat saavutettavissa julkisella liikenteellä. Kallviikin retki vaatii alaluokilla bussikuljetusta, kuudesluokkalaisista alkaen myös julkisilla pääsy onnistuu.

Kaupunkien kaikille avoimet retket

Vantaan kaupungin ympäristökeskus ja muut pääkaupunkiseudun ympäristökeskukset järjestävät luontoretkiä kevään, kesän ja syksyn aikana. Retkillä tutustutaan luontoon monipuolisesti. Aiheina ovat muun muassa muuttolinnut, kevään seuranta, kasvit, perhoset, lepakot, yrtit ja sienet.

Tiedot pääkaupunkiseudun retkistä löytyvät kaupunkien yhteisestä Retkikalenterista, joka julkaistaan huhtikuussa. Retkikalenteri löytyy mm. Vantaan ympäristökeskuksen sivulta. Suora linkki on tässä, sen toimivuutta ei voi taata, hakukoneella Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri pitäisi toimia. Retkikalenteria saa kirjastoista ja yhteispalvelupisteistä. Hauskoja retkiä!