Opetuspäivät luonnossa

Haku luontokoulun kummiluokaksi, jolloin luokka tai päiväkotiryhmällä on neljä opetuspäivää, on keväällä ja alkusyksyllä, ks toimintamuodot. Lisäksi järjestetään yksittäisiä luontokoulupäiviä. Ilmoittautuminen Vantaan luontokoulun yksittäsiin opetuspäiviin on maalis-huhtikuussa, jota ennen lähetetään tiedote päiväkoteihin ja kouluihin. Luontokoulupäivät ovat maksuttomia vantaalaisille päiväkotiryhmille ja koululuokille. Luontokoulupäivät täyttyvät keväällä yleensä nopeasti. Lisätietoja kevään 2019 tarjonnasta löytyy retkitiedotteesta. Syksyn retket täyttyvät  suurimmaksi osaksi keväällä ilman retkeä jääneistä. Mikäli ylimääräisiä päiviä jää tai tulee peruutuksia, tiedotamme niistä etusivulla.

Syksyn 2019 saturetkille ja luontokoulupäiviin voi ilmoittautua sähköpostitse ma 13.5. alkaen, lue lisää syksyn retkitiedotteesta

Vantaan luontokoulun satuteemaiset opetuspäivät päiväkotiryhmille ja alkuopetukselle

Huhti-toukokuussa ja elokuussa on tarjolla kausityöntekijän ohjaamia opetuspäiviä eli saturetkiä, joissa leikkien ja elämysten kautta tutustutaan metsäluontoon ja eläydytään metsän elämään. Saturetket tehdään yleensä Vantaan luontokoulun takana sijaitsevaan Ojangon metsään.

Vantaan luontokoulun opetuspäivät koululuokille

Vantaan luontokoulu järjestää yksittäisiä opetuspäiviä koululaisryhmille kausityöntekijän ja tuntityöntekijöiden ohjaamina. Kohteet ovat olleet Sipoonkorven kansallispuistossa ja reitit ja ohjelmavaihtoehdot laaditaan eri luokka-asteille sopiviksi. Myös Kallviikkiin meren rantaan on tehty retkiä. Luontokoululta saa retkille ohjaajan ja välineet. Luontokoulu ja Sipoonkorven kohteet ovat saavutettavissa julkisella liikenteellä. Kallviikin retki vaatii bussikuljetusta. Kallvikin retkiä pystytään yleensä järjestämään vain muutama vuosittain, koska se on ollut myös suosittu kummiluokkien retkikohde.

Kaupunkien kaikille avoimet retket

Vantaan kaupungin ympäristökeskus ja muut pääkaupunkiseudun ympäristökeskukset järjestävät luontoretkiä kevään, kesän ja syksyn aikana. Retkillä tutustutaan luontoon monipuolisesti. Aiheina ovat muun muassa muuttolinnut, kevään seuranta, kasvit, perhoset, lepakot, yrtit ja sienet.

Tiedot pääkaupunkiseudun retkistä löytyvät kaupunkien yhteisestä Retkikalenterista, joka julkaistaan huhtikuussa. Retkikalenteri löytyy mm. Vantaan ympäristökeskuksen sivulta, oikean yläkulman hakukoneeseen laita Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri, pitäisi löytyä. Retkikalenteria saa painettuna kirjastoista ja yhteispalvelupisteistä. Hauskoja retkiä!