Työharjoitteluun Vantaan luontokoululle

Vantaan luontokoulu ottaa vuosittain harjoittelijoita oppimaan ja osallistumaan lapsiryhmien ohjaukseen luonto-olosuhteissa. Harjoittelijoina on ollut mm. opettajiksi opiskelevia sekä opiskelijoita eri luonto- ja ympäristöalojen oppilaitoksista. Harjoittelijalle ei valitettavasti pystytä maksamaan palkkaa, mutta tarjoamme pienen paikan kodikkaat olosuhteet ja mutkattoman ilmapiirin. Kevään 2016 ilmoituksen harjoittelusta löydät täältä

Työnkuva on monipuolinen ja lähtökohtana on vahvistaa opiskelijan ryhmän ohjaamistaitoja omakohtaisen kokemuksen kautta. Ota yhteyttä.

Opettajakoulutuksen opiskelijoille ja lastentarhan opettajaksi opiskeleville

Vantaan luontokoulu ottaa opettajaksi ja lastentarhanopettajaksi opiskelevia tutustumaan luontokoulun toimintaan ja saamaan ideoita ja taitoja oman opetuksen viemiseksi luonto-olosuhteisiin.

Tarjoamme alan opiskelijoille mahdollisuuden seuraaviin asioihin:

• vierailukäynnit (ensisijaisesti ryhmille)
  • mahdollisuus opetusryhmän ohjaamiseen
  • maasto- ja ryhmätöiden sekä opetusmateriaalien suunnittelu
  • tutkimusaiheita graduihin ja seminaaritöihin (mm. oppilaan luontosuhde, sosiaalisesti kestävä kehitys luontokoulussa, osallisuus)
  • mahdollisuus suorittaa soveltava harjoittelu

Pääkaupunkiseudun luonto- ja ympäristökoulujen yhteisessä esitteessä, kerrotaan alueella toimivien luonto- ja ympäristökoulujen sekä leirikoulun tarjonnasta opiskelijoille.

Luonto- ja ympäristökouluilla on kursseja opettajille, päiväkotien henkilökunnalle ja muille kiinnostuneille. Kursseilla on käynyt opetusalan opiskelijoita. Ks sivu Kurssit